stap terug naar

Wat is de beste typecursus voor volwassenen? 11 checks om de beste typecursus te vinden

Wil je als volwassene een typecusus volgen om blind te leren typen op latere leeftijd? Dan heb je de keuze uit heel wat verschillende soorten typecursussen. Maar hoe kies je nu de beste typecursus voor volwassenen?

Hier vind je 11 checks om de beste typecursus voor volwassenen te vinden. Bekijk bij iedere typecursus deze 11 punten en je kunt de cursussen goed met elkaar vergelijken, zodat je de beste typecursus kan vinden die bij jou past.

1. Vind de beste inhoudelijke typecursus: inhoud en lesmethode

Bekijk de cursusinhoud en lesmethoden. Let op deze onderdelen:

  • Is de cursus gestructureerd en goed georganiseerd?
  • Worden de belangrijkste typetechnieken gedekt en kun je instappen op jouw typeniveau?
  • Veel typecursussen zijn exclusief gericht op kinderen. Is deze cursus (ook) geschikt voor volwassenen?

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Bij TypeTopia is je cursus ingedeeld in 100 overzichtelijke lessen die elk ongeveer 20 minuten duren. Je kiest zelf of je 5x, 4x of 3x per week een les doet. Je cursus wordt daar automatisch op ingedeeld en je examendatum kun je ook al inzien.

Tijdens de TypeTopia typecursus voor volwassenen werken we met de reflextraining waarbij je uitgedaagd wordt de letters steeds een beetje sneller aan te slaan. Dat gebeurt in oefeningen die verpakt zijn in games. Door je spelenderwijs uit te dagen, word je steeds beter in blindtypen.

Hoewel onze typecursus je meeneemt op een tof avontuur, verdwijnt de verhaallijn in de volwassenen-versie meer naar de achtergrond. Maar alsnog is de typecursus van TypeTopia een speelse typecursus. Als je een strakke, zakelijke cursus zoekt, raden we je daarom aan om verder te zoeken. Als je niet alleen de beste typecursus voor volwassenen, maar ook de leukste typecursus voor volwassenen zoekt, dan zit dat wel snor bij TypeTopia.

Tip: probeer je gratis proefles van onze typecursus voor volwassenen!

2. Hoe interactief is je typecursus?

Controleer of de cursus interactieve elementen bevat, zoals oefeningen, games en quizzen. Interactieve leermethoden kunnen het leren leuker en boeiender maken, je leert zonder dat je er erg in hebt.

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Bij TypeTopia vind je deze interactiviteit ruim terug in de hoge variatie aan oefenvormen. Je bevindt je in een spelomgeving en doet allerlei opdrachten die binnen dat spel passen. De typecursus van TypeTopia is dus heel iets anders dan een zakelijke typecursus waarbij je steeds een letter toevoegt en vervolgens tekst moet overtypen. Bij ons leer je spelenderwijs.

3. De beste typecursus is een adaptieve typecursus

Is het lessysteem zo intelligent opgezet dat het zich kan aanpassen aan hoe jij leert? Kun je bijvoorbeeld zaken herhalen die je lastig vindt? Houdt de typecursus zelf bij op welke onderdelen je minder goed scoort en stelt de software zelf voor om bepaalde oefeningen te herhalen, zodat je op elk punt even sterk wordt?

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Bij TypeTopia is het antwoord volmondig “Ja”. Tijdens het oefenen meten we welke letters meer oefening nodig hebben. Zit je er steeds naast als je een p moet typen? Of verwissel je continu de u en de i? TypeTopia signaleert het en geeft je direct oefeningen om doelgericht jouw zwakke punten te versterken. In het onderdeel “Persoonlijke training” worden deze letters extra geoefend.

Hier lees je meer over de adaptiviteit bij TypeTopia.

4. Kies voor een typecursus die past in jouw agenda

De beste typecursus voor jou is niet alleen een typecursus waarvan de lesmethode je aanspreekt, maar ook een typecursus die in jouw agenda past. Overweeg hoe flexibel de cursus in te delen is. Kun je de cursus op je eigen tempo volgen? Zijn er vaste deadlines of kun je je eigen schema bepalen?

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Bij TypeTopia kun je een persoonlijk lesschema instellen waarbij je kiest uit 3x, 4x of 5x per week oefenen, waarbij een les ongeveer 20 minuten duurt. Het systeem berekent dan zelf wanneer je klaar bent voor je type-examen. Natuurlijk kun je vakantieweken reserveren en schuift de datum dan vanzelf op.

Goed om te weten: bijna iedereen haalt binnen een jaar zijn TypeTopia-typediploma!

5. Je voortgang in de smiezen: het belang van feedback en evaluatie

De beste typecursus voor volwassenen is een cursus die je voortgang monitort en je gerichte adviezen en oefeningen geeft om je zwakke punten te verbeteren. Check dus of de typecursus die je op het oog hebt, een mechanisme heeft voor het geven van feedback over je voortgang. Worden je vorderingen geëvalueerd en ontvang je aanwijzingen om je zwakkere punten te verbeteren?

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Bij TypeTopia krijgt je bij elke afgesloten module van 5 dagopdrachten een modulerapport. Hierin zie je overzichtelijk hoe je het doet ten opzichte van het verwachtingspatroon. Daarnaast krijg je persoonlijke tips over hoe je jouw score kan verbeteren. Tijdens je oefeningen houdt TypeTopia steeds bij wat je zwakkere punten zijn, en je krijgt gerichte oefeningen om juist die zwakke punten te trainen.

Verder lezen? We vertellen je graag over de begeleiding bij je typecursus van TypeTopia.

6. De beste les is praktijkles: hoe praktijkgericht is je typecursus?

Check zeker of de typecursus voor volwassenen die je op het oog hebt, voldoende oefeningen en praktijkmogelijkheden biedt om je typevaardigheden te verbeteren.

Praktische oefeningen zijn cruciaal als je nieuwe vaardigheden wilt leren beheersen. Kijk dus uit dat je niet voor een cursus kiest die vooral de nadruk legt op de theorie.

Onthoud: het is de praktijk die je moet onthouden, niet de theorie. Een praktijkgerichte typecursus is dus de beste typecursus voor zowel volwassenen als typecursus voor kinderen.

Hoe zit dat bij TypeTopia?

TypeTopia is een typecursus op basis van gamification: je speelt een spel en daardoor leer je typevaardigheden. Dat maakt van TypeTopia een zeer praktijkgerichte typecursus. Bij ons niet eerst pagina’s vol met theorie die je moet doorspitten voordat je kunt beginnen. We zijn van het adagium ‘al doende leert men’: we beginnen direct met de praktijk!

7. Technisch puntje: is jouw typecursus compatibel met je hardware?

Is de typecursus die jij op het oog hebt een softwareprogramma dat je moet installeren op je computer? Zo ja, controleer dan of de software compatibel is met je besturingssysteem en hardware. Als je typecursus een online cursus is, zorg er dan voor dat je internetverbinding en apparaat geschikt zijn.

Tip: een slimme manier om te testen of een typecursus matcht met jouw hardware, is door de proefles te volgen die veel typecursussen gratis aanbieden.

Hoe zit dat bij TypeTopia?

De typecursus van TypeTopia volg je online, dus je hoeft niets te installeren of te downloaden. Ook bieden we een gratis proefles aan in 2 varianten: eentje voor volwassenen en een voor kinderen. Volg direct jouw gratis proefles voor volwassenen om TypeTopia uit te proberen!

8. Wat is de beste typecursus voor volwassenen volgens anderen? Bekijk de recensies

Je hoeft niet helemaal in je eentje uit te dokteren wat de beste typecursus voor volwassenen is, want dat hebben al heel veel mensen vóór jou ook gedaan. Lees daarom recensies van verschillende typecursussen voor volwassenen en zoek daarin naar opmerkingen over zaken die jij belangrijk vindt. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten en wat de beste typecursus voor jou is.

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Er zijn heel veel recensies van TypeTopia, dus duik daar zeker eens in. Dit is wat cursisten vooral aanspreekt aan TypeTopia:

  • Fun factor: je volgt geen saaie typecursus, maar volgt een verhaallijn in een toffe omgeving;
  • Adaptiviteit: je wordt automatisch extra getraind op je zwakke punten;
  • Flexibiliteit & korte lessen: wanneer kan jij? Je plant de lessen van 20 minuten makkelijk in;
  • Personal coach: je wordt begeleid via de e-mail en krijgt voortdurend inzicht in je voortgang;
  • Effectiviteit: 97% van de cursisten slaagt in 1x.

9. De beste typecursus voor een scherpe prijs: let op de prijs en waarde van je cursus

Vergelijk de prijs van de cursus met wat wordt aangeboden. Kijk naar het aantal lessen dat je krijgt, de invulling van de lessen en adaptiviteit van je lessen. Zorg ook dat je zelf scherp hebt wat je wilt bereiken en kies een cursus die daarbij aansluit.  

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Onze lessen zijn adaptief, vrij in te delen in je agenda (kies uit 5, 4 of 3x per week een les van 20 minuten) en de prijs is scherp. Als je ervoor kiest om als ouder mee te doen terwijl je kind een typecursus voor kinderen bij ons volgt, kun je gebruikmaken van ons speciale ouderaanbod en betaal je zelfs maar €75,- voor jouw typecursus!

10. Let op de ondersteuning en contactmogelijkheden

Hoe makkelijk is het om de klantenservice te contacteren? Hoe snel kun je antwoord verwachten op een berichtje? Vind je makkelijk antwoord op je vragen via de website?

Door van tevoren te controleren of je typecursus ook een goede klantenservice heeft, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Je kunt ons makkelijk telefonisch bereiken (’s ochtends op werkdagen) op het nummer 0343-493222. Ook kun je chatten met ons via de website of ons mailen, waarbij we ernaar streven je binnen 48 uur antwoord te geven op je bericht.

11. De gouden tip om de beste typecursus te vinden: doe de proefles of demo!

Kijk of de cursus die jij interessant vindt een proefperiode of demo aanbiedt. Zo krijg je echt al een voorproefje van of de cursus bij jou past. Dit stelt je in staat om te experimenteren met de cursus voordat je je definitieve beslissing neemt.

Hoe zit dat bij TypeTopia?

Wil je de typecursus voor volwassenen van TypeTopia zelf ervaren? Dat kan! Volg onze proefles voor volwassenen en ontdek of deze typecursus de beste typecursus voor jou is. Benieuwd naar je typesnelheid? Doe dan eens onze gratis typetest.

De beste typecursus voor volwassenen vinden? Probeer TypeTopia nu gratis uit!

De makkelijkste manier om te kijken of een bepaalde typecursus de beste typecursus voor jou is, is natuurlijk door ‘m even uit te proberen. Je proefles van TypeTopia staat voor je klaar! Volg ‘m nu en ontdek hoe snel jouw les voorbijvliegt en hoe snel jij blind kunt leren typen.

Onze beoordelingen op Trustpilot

Ervaar hoe snel jij kan typen

Doe de typetest
captain lock