Al 30 jaar de succesvolste online typecursus

  • Actieve begeleiding van een Persoonlijke Coach
  • Unieke Dyslexie-instellingen
  • Speciale ouder-omgeving
  • Servicedesk die 24/7 bereikbaar is
  • Uitgebreid lespakket en officieel typediploma
2X

zo snel typen

179

geslaagden deze week

97%

Slaagt direct

300k

Geslaagde cursisten

Veel gestelde vragen

Bekijk alle FAQ’s

Kan ik een proefles bij TypeTopia doen?

Natuurlijk! Ervaar zelf hoe TypeTopia werkt. Je zult verbaasd zijn hoe snel wij je kind en jou kunnen leren blindtypen. Er is een gratis proefles voor kinderen en een aparte proefles voor ouders welke meer als demo is opgezet en ook uitlegt hoe het systeem werkt.

Hoe lang duurt de TypeTopia typecursus?

Elke dagopdracht duurt ongeveer 20 minuten. Je kiest in je online rooster hoe vaak je per week wilt oefenen. Vijf, drie of vier keer per week. Er zijn 100 spannende missies, dus kom maar op.

  • 5 x p/w = na 20 weken examen
  • 4 x p/w = na 25 weken examen
  • 3 x p/w = na 33 weken examen

Wil je sneller de cursus afronden, dat kan! Maar zorg dan voor voldoende pauze tussen de afzonderlijke dagopdrachten. Doe wat anders tussendoor waarbij je niet geconcentreerd hoeft te zijn. Bijvoorbeeld buiten spelen, sporten, chillen…

Let op! TypeTopia duurt wat langer dan andere online typecursussen. Dit komt omdat we gegarandeerd blind leren typen en je dus veel sneller wordt.

Hoeveel moet je per dag/week oefenen?

Tijdens het aanleren van het toetsenbord is het belangrijk om frequent te oefenen met zo min mogelijk pauzes ertussen.

Elke dagopdracht duurt ca. 20 minuten. De dagopdrachten zijn zo opgebouwd dat we eerst beginnen met herhalen wat er vorige keer is geïntroduceerd. Daarna volgt een nieuwe letter of symbool waarmee voldoende geoefend wordt zodat je het de volgende keer weer weet te vinden.

Zit er toch te veel pauze tussen de oefenmomenten, kies dan eerst voor “Extra oefenen” in het hoofdmenu. Daarmee wordt alleen het voorgaande getraind zodat je de basis versterkt.

Wil je sneller de cursus afronden, dat kan! Maar zorg dan voor voldoende pauze tussen de afzonderlijke dagopdrachten. Doe wat anders tussendoor waarbij je niet geconcentreerd hoeft te zijn. Bijvoorbeeld buiten spelen, sporten, chillen…

Wat is de gemiddelde leeftijd?

De meeste kinderen die de normale versie van TypeTopia hebben gedaan ongeveer 10-11 jaar oud. Maar het maak natuurlijk niet uit als je ouder bent. je bent nooit te oud om te leren. Uitschieters naar hogere leeftijden hebben we ook gehad, zo heeft iemand van 80 ook met TypeTopia leren blindtypen.

De 13+ versie is bedoeld voor kinderen op de middelbare school. De klas maakt echt niet uit. De verhaallijn van de lagerschool versie is ingekort en de oefenteksten zijn naar leeftijd aangepast.

De Volwassen versie is bedoeld voor ouders die samen met hun kinderen de cursus volgen. Ook hier is de verhaallijn ingekort en de oefenteksten aangepast. Maar je volgt verder gewoon dezelfde modules en games.

De Typegames zijn eigenlijk voor alle leeftijden leuk om te doen en je kunt je scores vergelijken met je kinderen. maar pas op want die kids leren razendsnel!

Uit hoeveel lessen bestaat de TypeTopia typecursus?

TypeTopia bestaat uit 20 modules met elk 5 dag opdrachten. In totaal zijn er dus 100 opdrachten te doen. Dat is meer vergeleken met andere online typecursussen, logisch want bij TypeTopia leren we je blindtypen zodat je het nooit meer verleert. En dat heeft nu eenmaal meer tijd en oefening nodig.

Hoe lang mag ik over TypeTopia doen?

Wij helpen je net zo lang, totdat je goed blind hebt leren typen met minstens 120 aanslagen per minuut.

Bijna iedereen rond de cursus binnen het jaar af. Er zijn natuurlijk uitzonderingen in geval van ziekte of andere persoonlijke situaties waardoor het langer duurt.

Blijkt je kind door omstandigheden toch langer nodig te hebben, neem dan binnen de contractperiode van één jaar contact met ons op zodat we een regeling kunnen treffen.

Er zijn geen extra kosten aan deze verlenging verbonden.

Hoeveel kost TypeTopia?

De TypeTopia cursus is tijdelijk afgeprijsd van €159 voor €139,- PP. En daarnaast kun je nog extra korting krijgen als gezin of door middel van een groepsactie. Als je samen met 5 vrienden of familieleden start kun je zelfs allemaal voor EUR 99 per persoon TypeTopia doen.

Lees hier meer of wat TypeTopia kost

Beviel de proefles? Bestel nu met gezins- of groepskorting

Bestel direct met korting
captain lock