stap terug naar typecursus

Nu een speciale versie voor kinderen vanaf 13+

De spannendste typecursus van het universum

Zit jij op de middelbare school, dan merk je pas hoeveel je de computer gebruikt. En waarom het super handig zou zijn met onze Typecursus voor middelbare scholieren te leren blindtypen.

Juist jij hebt blindtypen nodig

Zit jij vaak achter het toetsenbord voor schoolwerk?

 • Boekverslag
 • Samenvatting
 • Werkstuk
 • Spreekbeurt
 • Presentatie

Daarom hebben we een aangepaste typecursus gemaakt voor kinderen van 13 jaar en ouder op basis van onze succesvolle TypeTopia typecursus.

Doe de gratis proefles!

Bestel direct

Onze missie, onze belofte!

De TypeTopia Methode

cta_card_1

2x zo snel klaar met schoolwerk!

Zit jij vaak achter het toetsenbord voor school werk? We leren je veel sneller typen. Zo heb je meer tijd voor leuke dingen.

We garanderen dat je slaagt →
cta_card_2

Type-games maken het leren typen leuk!

We hebben de oefenteksten naar jullie leeftijd aangepast. En je traint je skills veel met leuke type-games en challanges.

Meer weten over type-games →
cta_card_3

Dyslexie? Autisme?

Zeker voor jou is blindtypen een aanwinst. Lastig handschrift, snel afgeleid?

Unieke extra ondersteuning. →

Reviews

Onze curisten aan het woord

Wat is er aangepast ten opzichte van de TypeTopia voor de lagere school.

tips om sneller te typen

We hebben het beste van TypeTopia behouden. Dus we nemen je nog steeds mee op avontuur en de characters zijn ook hetzelfde. En maak je geen zorgen er zitten nog steeds games die je helpen te leren blindtypen. Maar we hebben de verhaallijn korter gemaakt en de oefenteksten naar leeftijd aangepast.

 • Speciale oefenteksten voor jouw leeftijd
 • Inclusief Games en Challenges
 • Verhaallijn minder aanwezig
 • Sneller naar resultaat

De voordelen van blindtypen

Betere prestaties op school


Als je “blind” typt hoef je niet naar de toetsen te kijken om de juist letters te vinden. Dan kun je dus helemaal focussen op wat je wil typen. Zo schrijf je gemakkelijker een volledig antwoord of beter verslag.

Aantekeningen maken tijdens online les

Tegenwoordig wordt er ook meer online les gegeven. Als kunt blindtypen kun je terwijl je naar het scherm kijkt goed aantekeningen maken. Dat geldt natuurlijk ook in de les of later op de universiteit tijdens college’s & presentaties.

Voorbereid op de toekomst

De computer is niet meer weg te denken uit ons leven. Je merkt vast al dat je op de middelbare school steeds vaker met de computer werkt. Als je gaat studeren neemt dat alleen maar toe.

En wat te denken als je later gaat werken. Er is bijna geen beroep te verzinnen waarbij je niet vaak met de computer in aanraking komt. De kans is groot dat je je ouders thuis regelmatig achter een laptop ziet werken waarbij ze vaak nog met 2 vingers typen en steeds naar het toetsenbord moeten staren.

Ook privé brengen we flink wat tijd achter een computer door, dus leren blindtypen is een enorme winst. Makkelijk voor nu, onmisbaar voor later!

TypeTopia 13+ bestellen

 • Kies voor Bestellen in het hoofdmenu
 • Bestel één of meerdere licenties (Groepsactie)
 • Bij het activeren van de licentie volgt de keuze:
  • TypeTopia 8-12
  • TypeTopia 13+
 • Start met oefenen, veel leerplezier!
Bekend van

Meest gestelde vragen

Bekijk alle FAQ’s

Kan ik een proefles bij TypeTopia doen?

Natuurlijk! De eerste proefles is volledig gratis en vrijblijvend. Dus wil jij weten of je TypeTopia leuk vindt om te doen, probeer het dan direct.
In deze proefles ervaar je gelijk hoe wij je stap voor stap het blindtypen leren. Je maakt kennis met de leuke typegames die we hebben. De proefles is nog wel de versie van 8-12 jaar. Dus in de werkelijke 13+ versie zijn de teksten en de verhaallijn aangepast zodat je er sneller doorheen kan en het minder kinderachtig is.
Probeer het nu en laat maar zien wat je kunt in de tijdens de gratis proefles.

Hoe lang duurt de TypeTopia typecursus?

We begrijpen dat je op de middelbare school al veel huiswerk krijgt en je tijd waardevol is. TypeTopia is opgezet in dagopdrachten. Elke dagopdracht duurt ongeveer maar 20 minuten.

Je kiest in je online rooster hoe vaak je per week wilt oefenen. Vijf, drie of vier keer per week. We raden je wel aan minimaal 3x per week die 20 minuten te doen. En bijvoorbeeld in het weekend nog 1 of 2 extra opdrachten.

 • 5 x p/w = na 20 weken examen
 • 4 x p/w = na 25 weken examen
 • 3 x p/w = na 33 weken examen

Wil je sneller de cursus afronden, dat kan! Maar zorg dan voor voldoende pauze tussen de afzonderlijke dagopdrachten. Doe wat anders tussendoor waarbij je niet geconcentreerd hoeft te zijn. Bijvoorbeeld buiten spelen, sporten, chillen…

Let op! TypeTopia duurt wat langer dan andere online typecursussen. Dit komt omdat we gegarandeerd blind leren typen en je dus veel sneller wordt.

Hoeveel moet je per dag/week oefenen?

Tijdens het aanleren van het toetsenbord is het belangrijk om frequent te oefenen met zo min mogelijk pauzes ertussen.

Elke dagopdracht duurt ca. 20 minuten. De dagopdrachten zijn zo opgebouwd dat we eerst beginnen met herhalen wat er vorige keer is geïntroduceerd. Daarna volgt een nieuwe letter of symbool waarmee voldoende geoefend wordt zodat je het de volgende keer weer weet te vinden.

We begrijpen dat je op de middelbare school al veel huiswerk krijgt en je tijd waardevol is. Dus je kunt zelf kiezen hoeveel dagen in de week je een dag opdracht van 20 minuten doet. We raden je aan minimaal 3x per week en bijvoorbeeld in het weekend nog 1 of 2 extra opdrachten.

Wil je sneller de cursus afronden, dat kan! Maar zorg dan voor voldoende pauze tussen de afzonderlijke dagopdrachten. Doe wat anders tussendoor waarbij je niet geconcentreerd hoeft te zijn. Bijvoorbeeld buiten spelen, sporten, chillen…

Wat is de gemiddelde leeftijd?

De meeste kinderen die de normale versie van TypeTopia hebben gedaan ongeveer 10-11 jaar oud. Maar het maak natuurlijk niet uit als je ouder bent. Je bent nooit te oud om te leren. Uitschieters naar hogere leeftijden hebben we ook gehad, zo heeft iemand van 80 ook met TypeTopia leren blindtypen.

De 13+ versie is bedoeld voor kinderen op de middelbare school. De klas maakt echt niet uit. De verhaallijn van de kids versie is ingekort en de oefenteksten zijn naar leeftijd aangepast.

De Typegames zijn eigenlijk voor alle leeftijden leuk om te doen.

Uit hoeveel lessen bestaat de TypeTopia typecursus?

TypeTopia bestaat uit 20 modules met elk 5 dagopdrachten. In totaal zijn er dus 100 opdrachten te doen. Dat is meer vergeleken met andere online typecursussen, logisch want bij TypeTopia leren we je blindtypen zodat je het nooit meer verleert. En dat heeft nu eenmaal meer tijd en oefening nodig.

Hoe lang mag ik over TypeTopia doen?

Wij helpen je net zo lang, totdat je goed blind hebt leren typen met minstens 120 aanslagen per minuut.

Bijna iedereen rond de cursus binnen het jaar af.

Hoeveel kost TypeTopia?

De TypeTopia cursus is tijdelijk afgeprijsd van €159 voor €139,- PP. En als je een groepsactie start en samen 5 vrienden of familieleden start kun je zelfs allemaal voor EUR 99 per persoon TypeTopia doen.

Lees hier meer of wat TypeTopia kost