stap terug naar typecursus

Doe mee met je kind, zo kun je elkaar uitdagen.

Typecursus volwassenen

Zit je al jaren achter een toetsenbord en gebruik je nog steeds twee vinger? Hoog tijd voor verandering met een volwassenen typecursus van TypeTopia!

Iedereen die kan lezen, kan leren blindtypen. Ook op latere leeftijd. Doe mee met je kind, zo kan je elkaar uitdagen en heb je er beiden echt wat aan.

Op latere leeftijd leren blindtypen, het kan!

  • E-mail veel sneller getypt!
  • Verslagen, presentaties etc. etc.

Zit jij dagelijks uren achter een toetsenbord kostbare tijd te verspillen? Investeer in een waardevolle vaardigheid voor de rest van je leven.

Doe de gratis proefles!

Wat is er aangepast ten opzichte van de TypeTopia voor kinderen?

e beste typecursus online

We hebben voor de online typecursus voor volwassenen het beste van TypeTopia behouden. Je volgt hetzelfde avontuur als je kinderen. En er zitten nog dezelfde games in die je echt leren blindtypen. Maar we hebben de verhaallijn korter gemaakt en de oefenteksten naar leeftijd aangepast.

  • Speciale oefenteksten voor jouw leeftijd
  • Inclusief Games en Challenges
  • Verhaallijn minder aanwezig
  • Sneller naar resultaat
  • Let op: dit is dus geen saaie strakke bedrijfscursus. Echt bedoeld voor ouders die met hun kind mee willen doen.

Reviews

Onze cursisten aan het woord

ster ster ster ster halvester

TypeTopia scoort een 4.4 uit 5 sterren op Trustpilot Lees een van onze 1.699 beoordelingen

trustpilot logo

De voordelen van blindtypen

Veel sneller typen


Leren blindtypen is echt wat anders dan leren typen met 10 vingers. Doordat je niet meer hoeft te kijken naar het toetsenbord, wordt het typen een automatisme. Dit kost meer trainingstijd, maar dat verdien je dubbel en dwars terug omdat je vele male sneller wordt.

Inhoudelijk betere teksten typen


Als je “blind” typt hoef je niet naar de toetsen te kijken om de juist letters te vinden. Dan kun je dus helemaal focussen op wat je inhoudelijk wilt schrijven. Zo schrijf je gemakkelijker een volledig antwoord of beter verslag.

Aantekeningen maken tijdens online meetings

Tegenwoordig wordt er veel meer online vergaderd. We zitten soms hele dagen in Zoom en teams Meetings. Als kunt blindtypen kun je terwijl je naar het scherm kijkt goed aantekeningen maken. Dat geldt natuurlijk ook tijdens live vergaderingen of presentaties.

Voorbereid op de toekomst

In een professionele omgeving is de computer niet meer weg te denken. Het aantal uren dat je achter een computer doorbrengt is de laatste decennia exponentieel gestegen. Het medium om met de rest van de wereld te communiceren is het toetsenbord.

Ondanks dat er allerlei goed werkende  spraakherkenningsprogramma’s bestaan is het typen nog steeds niet weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden.

De kans is groot dat je thuis regelmatig achter een laptop zit werken. Want ook privé brengen we flink wat tijd achter een computer door, dus leren blindtypen is een enorme winst. Makkelijk voor nu, onmisbaar voor later!

Bekend van

Veel gestelde vragen

Bekijk alle FAQ’s

Kan ik een proefles bij TypeTopia doen?

Natuurlijk! Ervaar zelf hoe TypeTopia werkt. Je zult verbaasd zijn hoe snel wij je kind en jou kunnen leren blindtypen. Er is een gratis proefles voor kinderen en een aparte proefles voor ouders welke meer als demo is opgezet en ook uitlegt hoe het systeem werkt.

Hoe lang duurt de TypeTopia typecursus?

Elke dagopdracht duurt ongeveer 20 minuten. Je kiest in je online rooster hoe vaak je per week wilt oefenen. Vijf, drie of vier keer per week. Er zijn 100 spannende missies, dus kom maar op.

  • 5 x p/w = na 20 weken examen
  • 4 x p/w = na 25 weken examen
  • 3 x p/w = na 33 weken examen

Wil je sneller de cursus afronden, dat kan! Maar zorg dan voor voldoende pauze tussen de afzonderlijke dagopdrachten. Doe wat anders tussendoor waarbij je niet geconcentreerd hoeft te zijn. Bijvoorbeeld buiten spelen, sporten, chillen…

Let op! TypeTopia duurt wat langer dan andere online typecursussen. Dit komt omdat we gegarandeerd blind leren typen en je dus veel sneller wordt.

Hoeveel moet je per dag/week oefenen?

Tijdens het aanleren van het toetsenbord is het belangrijk om frequent te oefenen met zo min mogelijk pauzes ertussen.

Elke dagopdracht duurt ca. 20 minuten. De dagopdrachten zijn zo opgebouwd dat we eerst beginnen met herhalen wat er vorige keer is geïntroduceerd. Daarna volgt een nieuwe letter of symbool waarmee voldoende geoefend wordt zodat je het de volgende keer weer weet te vinden.

Zit er toch te veel pauze tussen de oefenmomenten, kies dan eerst voor “Extra oefenen” in het hoofdmenu. Daarmee wordt alleen het voorgaande getraind zodat je de basis versterkt.

Wil je sneller de cursus afronden, dat kan! Maar zorg dan voor voldoende pauze tussen de afzonderlijke dagopdrachten. Doe wat anders tussendoor waarbij je niet geconcentreerd hoeft te zijn. Bijvoorbeeld buiten spelen, sporten, chillen…

Wat is de gemiddelde leeftijd?

De meeste kinderen die de normale versie van TypeTopia hebben gedaan ongeveer 10-11 jaar oud. Maar het maak natuurlijk niet uit als je ouder bent. je bent nooit te oud om te leren. Uitschieters naar hogere leeftijden hebben we ook gehad, zo heeft iemand van 80 ook met TypeTopia leren blindtypen.

De 13+ versie is bedoeld voor kinderen op de middelbare school. De klas maakt echt niet uit. De verhaallijn van de lagerschool versie is ingekort en de oefenteksten zijn naar leeftijd aangepast.

De Volwassen versie is bedoeld voor ouders die samen met hun kinderen de cursus volgen. Ook hier is de verhaallijn ingekort en de oefenteksten aangepast. Maar je volgt verder gewoon dezelfde modules en games.

De Typegames zijn eigenlijk voor alle leeftijden leuk om te doen en je kunt je scores vergelijken met je kinderen. maar pas op want die kids leren razendsnel!

Uit hoeveel lessen bestaat de TypeTopia typecursus?

TypeTopia bestaat uit 20 modules met elk 5 dag opdrachten. In totaal zijn er dus 100 opdrachten te doen. Dat is meer vergeleken met andere online typecursussen, logisch want bij TypeTopia leren we je blindtypen zodat je het nooit meer verleert. En dat heeft nu eenmaal meer tijd en oefening nodig.

Hoe lang mag ik over TypeTopia doen?

Wij helpen je net zo lang, totdat je goed blind hebt leren typen met minstens 120 aanslagen per minuut.

Bijna iedereen rond de cursus binnen het jaar af. Er zijn natuurlijk uitzonderingen in geval van ziekte of andere persoonlijke situaties waardoor het langer duurt.

Blijkt je kind door omstandigheden toch langer nodig te hebben, neem dan binnen de contractperiode van één jaar contact met ons op zodat we een regeling kunnen treffen.

Er zijn geen extra kosten aan deze verlenging verbonden.

Hoeveel kost TypeTopia?

De TypeTopia cursus is tijdelijk afgeprijsd van €159 voor €139,- PP. En daarnaast kun je nog extra korting krijgen als gezin of door middel van een groepsactie. Als je samen met 5 vrienden of familieleden start kun je zelfs allemaal voor EUR 99 per persoon TypeTopia doen.

Lees hier meer of wat TypeTopia kost

TypeTopia voor volwassenen, dat is pas “time management”!

Vreemd toch eigenlijk dat het normaal is om allerlei cursussen te volgen om de productiviteit van je werk te bevorderen. Maar een typecursus voor volwassenen waarmee je uiteindelijk dagelijks tijd bespaart, is nog niet zo geaccepteerd in dit rijtje.

Raar toch, dat van de vaardigheid die je dagelijks gebruikt, er van uit wordt gegaan dat je dit vanzelf wel leert door het veel te doen. Toegegeven, door veel te typen, wordt je wel wat sneller. Maar als je eenmaal het tien vinger blind systeem hebt geleerd, wil je nooit meer anders.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over “time management”! Je wordt 2-5 keer sneller door blindtypen.

Typen, dat kan iedere volwassene toch al…

Ja een beetje zoeken op het toetsenbord, dat lukt iedereen wel. En als je heel vaak zoekt, dan vind je de letters ook wel wat sneller. Maar met TypeTopia, waarmee je reflex getraind wordt, zorgt ervoor dat je de letters op gevoel, geautomatiseerd weet te vinden.

Als je eenmaal kunt blindtypen, type je 2-5 keer zo snel. En het voornaamste is wel, dat het je totaal geen inspanning meer kost. Door het blindtypen kun je je volledig focussen op de inhoud van wat je wilt typen in plaats van letter voor letter te zoeken wat heel veel energie kost.

De jaarlijkse tijdsbesparing is enorm, want als je kijkt hoeveel tijd je met de computer bezig bent, zal je achteraf verbaasd zijn over de tijdswinst.

Ervaar nu zelf hoe TypeTopia voor volwassenen werkt.

Doe nu de gratis proefles
captain lock