Waar moet jouw computer aan voldoen om met TypeTopia te kunnen werken?

Typecursus Mac

Een typecursus doen op je Mac of Windows Pc of laptop, kan dat?

Ja hoor, je kunt de online Typecursus van TypeTopia gewoon doen op je Macbook of Windows desktop pc of laptop. Als je maar de nieuwste versies van de browsers Chrome of Safari installeert. Hieronder kun je de overige technische eisen en tips lezen om TypeTopia probleemloos te volgen op jouw computer.

Typecursus op je mac
Typecursus macbook TypeTopia
Typecursus op windows pc

Waar moet jouw Mac, Chromebook of Windows computer aan voldoen om met TypeTopia Typecursus te kunnen werken?

Om betrouwbaar met TypeTopia te kunnen werken, raden we aan:

  • ‘Windows 10’ of ‘Mac met minimaal Safari 11.0.3.’
  • Ten minste 4 GB werkgeheugen.
  • Videokaart met ten minste 2 GB werkgeheugen.
  • Ten minste een Intel core i5 of vergelijkbaar.

Werkt TypeTopia op een iPad, tablet of smartphone?

Nee, helaas werkt TypeTopia niet op een iPad, tablet en smartphone, omdat deze in de meeste gevallen helaas te licht zijn om TypeTopia op te volgen. Je zou het kunnen proberen met de gratis proeflessen. Gaat het doorlopen van beide proeflessen hierop goed dan kan ook de TypeTopia-cursus worden gevolgd, anders is toch een laptop of een computer nodig.

TypeTopia op de laptop of macbook

Als je op een laptop met TypeTopia gaat werken raden wij aan om een extern toetsenbord te gebruiken. Op zo’n toetsenbord is de aanslag net iets dieper. Dit is in de aanleerfase van het toetsenbord veel prettiger, want je maakt op deze manier minder fouten.

Plaats ook de laptop wat verhoogd op je bureau. Dit voorkomt dat je continu naar beneden kijkt, wat pijn in je nek kan veroorzaken.

Kan TypeTopia op een chromebook worden gedaan?

TypeTopia Typecursus kan in principe ook gevolgd worden op een chromebook. Wij kunnen echter alleen geen ondersteuning leveren op chromebooks, zoals ook staat aangegeven bij de FAQ’s op de site van TypeTopia. Chromebooks kunnen enorm veel van elkaar verschillen, daarom is een eenduidige oplossing vaak niet mogelijk. 

De beste test om ook te kunnen checken of TypeTopia op een chromebook werkt, is om hierop alle twee de gratis proeflessen te doorlopen. Gaat dit met beide proeflessen goed dan kan ook de cursus van TypeTopia hierop worden gevolgd.

Toetsenbord QWERTY of AZERTY?

Of je de typecursus op een mac of pc doet het is ook van belang te kijken welk toetsenbord je gebruikt. In Nederland wordt getypt op het QWERTY-toetsenbord. Dit is een systeem waarbij de eerste rij letters (gekeken vanaf linksboven) begint met de Q, W, E, R, T en Y.

In België wordt getypt op het AZERTY-klavier, waarbij de eerste rij letters (gekeken vanaf linksboven) begint met de A, Z, E, R, T en Y.

Voor zowel het QWERTY-toetsenbord als het AZERTY-klavier is een aparte cursus bij TypeTopia beschikbaar. Heb je een QWERTY-toetsenbord? bestel dan de Nederlandse versie van TypeTopia. Werk je met een AZERTY-toetsenbord? Bestel dan de Belgische versie van TypeTopia. 

Hoe werkt typecursus TypeTopia?

KIES DE BESTE TYPECURSUS VOOR JE KIND

Al 30 jaar de succesvolste typecursus. Bij TypeTopia leert je kind echt blindtypen tijdens een uitdagend avontuur. We leggen je graag uit hoe de typecursus TypeTopia werkt.