stap terug naar

10 voordelen van een typecursus voor kinderen

Waarom zou ik mijn kinderen een typecursus laten volgen? Die vraag krijgen we regelmatig te horen. Wellicht herinner je zich nog jouw eigen traditionele typeles op school. Met een beetje geluk heb je daar veel aan gehad. Tegenwoordig gaat alles digitaal, en is dus ook de typecursus online te vinden. In dit artikel staan we stil bij de 10 voordelen van een typecursus voor kinderen. En ben je overtuigd? Dan kun je samen direct onze proefles uitproberen. Dat is kosteloos en vrijblijvend, en je kind zal er de rest van zijn leven profijt van hebben.

10 voordelen van een typecursus voor kinderen

1. Ze leren snel te typen

Een goede typecursus voor kinderen leert kinderen alleen blind typen, dus zonder te kijken naar het toetsenbord. Maar het leert ook om snel te typen. Wie geen typecursus heeft gedaan, kan zo’n dertig woorden per minuut halen. Met de juiste typecursus kunnen kinderen twee keer zo snel leren typen, en misschien nog wel sneller ook. Drie keer zo snel, dat is geen uitzondering meer bij ons.

2. Ze leren precies typen

Een kind kan wel snel typen, maar met veel fouten is het alsnog een tijdrovende klus om een foutloze tekst af te leveren. Daarom is het belangrijk om foutloos te leren typen. Een typecursus helpt om het aantal fouten te verminderen. Daarbij traint jouw zoon of dochter ook de juiste snelheid te halen. Een goede typecursus legt bovendien de nadruk op letters of lettercombinaties die moeilijk zijn. Door hier vaker mee te oefenen, gaat dit steeds beter.

Met onze typetest test je in 1 minuut hoe snel jouw zoon of dochter kan typen!

3. Ze hebben minder tijd nodig voor huiswerk

Als je zoon of dochter snel en precies kan typen, dan bespaart dit uiteindelijk veel tijd bij het maken van het huiswerk. De tijd die jouw kind overhoudt, kun je gezellig samen doorbrengen. Er zijn ook genoeg andere activiteiten te bedenken waar je kind na de typecursus alle tijd voor heeft. Denk maar aan buitenspelen, sporten of muziekles.

4. Ze kunnen zich beter concentreren op de inhoud

Typen vraagt om fysieke en mentale inspanningen: je denkt na over wat je wilt typen en je vingers schieten over het toetsenbord. Wanneer blind typen een automatisme wordt, hoeft jouw kind zich niet langer op het toetsenbord te concentreren. Hij of zij hoeft enkel nog naar het scherm te kijken. Dat scheelt veel inspanning. Bovendien kan alle aandacht nu gelegd worden op datgene waar jouw kind mee bezig is. Er is dus veel meer focus op de inhoud.

5. Ze hebben een betere lichaamshouding

Een goede typecursus leert blind typen, waardoor kijken naar het toetsenbord niet langer nodig is. Bovendien gebruikt jouw kind alle toetsen evenredig tijdens het typen. Dit zorgt voor en gezondere werkhouding. Het is niet nodig om voorovergebogen naar het toetsenbord te kijken. Daarnaast verkleint het de kans op klachten als gevolg van RSI.

6. Ze ontwikkelen hun taalvaardigheid

Nijmeegse wetenschappers hebben aangetoond dat een typecursus voor kinderen ook de taalvaardigheid verbetert. Ze gingen met sprongen vooruit. Zo maakten de kinderen minder fouten in dictees en waren hun opstellen gemiddeld langer en beter. Een mogelijke verklaring is dat ze minder denkvermogen hoeven te besteden aan het zoeken naar de juiste toetsen.

7. Ze maken het zich gemakkelijk eigen

Kinderen zijn jong en pikken gemakkelijk iets op. Hoe jonger ze een taal aanleren, des te beter ze erin kunnen worden. Hetzelfde geldt voor een typecursus. Als ze dit leren in groep 6, 7 of 8, dan maken ze zich het eenvoudig en snel eigen. Later kan uiteraard ook. Eerder is niet aan te raden, omdat hun handen dan nog niet groot genoeg zijn voor het toetsenbord.

8. Ze hebben later een betere kans op werk

Het is tegenwoordig steeds lastiger om een baan te vinden. Werkgevers kunnen vaak kiezen uit verschillende kandidaten. Snel kunnen typen, of het diploma van een typecursus kunnen ervoor zorgen dat je zoon of dochter zich onderscheidt van anderen. Sommige functies vragen zelfs om een bepaald typesnelheid. Een typecursus kan de carrière van je kind alleen maar ten goede komen.

9. Ze vinden het vaak nog leuk ook

De juiste typecursus voor kinderen maakt van leren typen een avontuur. Door kinderen te belonen met spelletjes wordt leren juist leuk. Op speelse wijze leren ze een belangrijke vaardigheid. Snel en blind leren typen wordt zo leuk.

review vlog van Puck over typeTopia

10. Ze hebben er de rest van hun leven profijt van

Snel en blind typen is net zoiets als leren fietsen of schaatsen. Als je het eenmaal kan, dan verleer je het niet snel meer. Het is dus een vaardigheid waar jouw zoon of dochter de rest van zijn of haar leven plezier van zal hebben.

Probeer een proefles van onze typecursus voor kinderen

Wil je graag dat jouw kind een typecursus gaat volgen? Dan is TypeTopia een goede keuze. In deze typecursus ligt de aandacht eerst op netjes blind leren typen. Daarna werken we aan het tempo. Dit alles gebeurt op spannende en speelse wijze met Typegames. Doordat iedere uitdagende les ongeveer 20 minuten duurt, is het prima te combineren met school en andere activiteiten. In 20 weken leert jouw kind om twee keer zo snel te typen. Daarvoor bieden we zelfs een succesgarantie aan. Ontdek snel onze typecursus voor kinderen en maak samen de gratis proefles!

Probeer een proefles van onze typecursus voor kinderen

Doe nu de gratis proefles
captain lock