stap terug naar

10 tips voor originele kerstcadeautjes

Sinterklaas is nog maar net het land uit en we denken alweer aan het volgende feest: Kerstmis. Steeds vaker geven we elkaar dan ook cadeautjes. Maar wat kun je elkaar nog geven na 5 december? Je kind heeft vast een boel speelgoed of knuffels gekregen van de Goedheiligman. Daarom geven wij je 10 tips voor originele kerstcadeautjes, die niet per se bedoeld zijn om mee te spelen. Misschien heb jij nog een tip voor ons? Laat het ons dan weten via Facebook. Fijne kerstdagen gewenst!

originele kerstcadeautjes

1. Kleding (sloffen of pyjama)

Met sokken en ondergoed zul je niet enorm scoren bij je kinderen, maar grappige sloffen of een leuke pyjama doen het vaak wel goed. Een ochtendjas kan ook, of misschien een sjaal, muts of handschoenen tegen de kou? Even een rondje googelen en je vindt vast iets leuks wat past bij de interesses van je kind(eren).

2. Leesboek

Heerlijk even ontsnappen in een andere wereld of iets leren over een interessant onderwerp: met boeken kan het allemaal. Bovendien is het ook nog eens goed voor de leesvaardigheid van kinderen. Je kunt denken aan romans, maar ook informatieve boeken of stripboeken zijn leuke cadeaus.

3. Vaardigheid voor het leven (TypeTopia)

Je kunt je kind natuurlijk ook iets geven waar hij de rest van zijn leven profijt van heeft. Typen is een onmisbare vaardigheid tegenwoordig. Met TypeTopia, de spannendste typecursus van het universum, leren kinderen snel en blind typen. Probeer de gratis proefles snel uit en ontdek hoe leuk TypeTopia is.

4. Gezelschapsspel of puzzel

Als de Kerstman ieder jaar een gezelschapsspel schenkt, dan bouw je een leuke collectie op met het gezin. Het is enorm gezellig om met z’n allen spelletjes te spelen tijdens de koude en donkere winterdagen. Of maak met iedereen een puzzel met minimaal 1.000 stukjes. Samen spelletjes en puzzels doen versterkt bovendien de gezinsbanden.

originele kerstcadeautjes voor kinderen
kids having fun on christmas

5. Proeflessen muziek of sport

Misschien wil je kind heel graag een bepaalde sport gaan doen of kennismaken met een bepaald muziekinstrument. Regel een paar proeflessen en geef die cadeau. Dan kan je kind later beslissen of hij met de lessen door wil gaan.

6. Lesstof oefenen met TopiaTrainer

Niet iedereen kind zal als hij of zij thuis is nog vrijwillig aan school willen werken. Maar voor leergierige kinderen biedt TopiaTrainer uitkomst. Daarmee kunnen ze op hun eigen niveau doorwerken aan de stof van school. Dankzij oefeningen op maat en leuke games worden ze uitgedaagd op een hoger niveau. Probeer het een aantal dagen gratis uit!

7. Bioscoopkaartjes

Vroeger waren dvd’s en daarvoor videobanden populaire cadeaus. Maar met de komst van Netflix is dat verdwenen. Toch blijft een bezoekje aan de bioscoop ouderwets leuk, zeker met wat lekkers als popcorn erbij. Met vrijkaartjes kan je kind zelf kiezen naar welke film jullie gaan. En dat kan in de kerstvakantie, maar ook op een druilerige zondag zijn. Veel plezier!

originele kerstcadeautjes inspiratie
Cheerful mom and her cute daughter girl exchanging gifts. Parent and daughter having fun

8. Iets groots

Je kunt natuurlijk heel veel kleine cadeautjes geven, waar je kind misschien niets aan heeft. Of je kunt groots uitpakken met een nuttig cadeau. Denk aan een nieuwe fiets of een laptop voor school. Aan jou de keuze wat je zoon of dochter nodig heeft. Is het een duur cadeau? Dan kun je altijd opa’s of oma’s vragen om een bijdrage te leveren aan het budget.

9. Shampoo of badgel

Vroeg of laat heb je dit wel nodig, ook als je jong bent. Vooral meiden vinden het vaak leuk om te tutten met verschillende geurtjes of schuim. Je kunt ook een geurtje geven, badparels of een fijne bodylotion. Voor jongens kun je het waarschijnlijk wat simpeler houden.

10. Een abonnement op een kinderkrant

Vind je het belangrijk dat je kind op de hoogte van het nieuws blijft? Overweeg dan een abonnement op kinderkrant Kidsweek. Op heldere wijze wordt het nieuws gepresenteerd op een manier die toegankelijk en begrijpelijk is voor kinderen. Lezen is bovendien goed voor de (taal)ontwikkeling van je kind en bovendien doet hij of zij zo de nodige algemene kennis op.

Geef een leerzaam én leuk cadeau!

Doe de gratis proefles
captain lock