stap terug naar

Nuttige en leerzame cadeautjes voor Sinterklaas

Sinterklaas zit weer met zijn handen in het haar, want wat moet hij alle kinderen schenken dit jaar?

Speelgoed hebben ze al genoeg en voor een Ferrari is het nog wat vroeg.

De Goedheiligman liet zijn hersenen eens kraken en begon toen een lijstje te maken.

Met cadeautjes die nuttig en leerzaam zijn, want dat is ook voor ouders toch best wel fijn.

Hij deelt de lijst met iedereen die het blog hieronder leest en wenst ons allemaal een fantastisch Sinterklaasfeest!

leerzame Sinterklaas cadeaus

1. Iets voor school

Kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op school, en eventueel ook in de opvang. Dan kunnen ze cadeautjes gebruiken die ze dan nodig hebben, zoals een agenda, stiften of leesboeken. Een broodtrommel of beker komen ook van pas. Of denk aan TopiaTrainer, hét online lessysteem om rekenen, taal en studievaardigheden te trainen.

2. Iets te leren (muziek, sport, cursus)

Sint kijkt dan natuurlijk ook goed naar wat een kind op zijn of haar verlanglijstje heeft staan. Is dat op voetbal- of dansles? Gitaar leren spelen of drummen? Leren typen of schaatsen? Wat het ook is, Sint waardeert het als kinderen iets willen leren en zich willen ontwikkelen. Wij tippen natuurlijk TypeTopia, de spannendste typecursus van het universum.

3. Iets praktisch

Soms wil Sinterklaas ook cadeautjes geven die echt praktisch zijn. Zo praktisch dat kinderen soms niet wisten dat ze het nodig hadden. Dan denkt Sinterklaas bijvoorbeeld aan nieuwe sokken of ondergoed. Of aan grappige sloffen, een leuke pyjama of lekker warme ochtendjas. Natuurlijk wel met een leuke opdruk of print, want Sint wil wel dat kinderen hun cadeautje leuk vinden!

4. Een ervaring

Bij cadeautjes denken we vaak aan dingen, maar Sinterklaas heeft als cadeau-expert nog meer te geven dan dat. Want hij geeft ook graag ervaringen cadeau. Een workshop cupcakes maken of taarten versieren bijvoorbeeld. Of een bezoekje aan een museum of de bioscoop. Lekker uit eten of naar een voetbalwedstrijd… Er kan zo veel als het gaat om ervaringen: Sint gebruikt Google om de leukste ervaringen te vinden en in de schoenen te doen.

5. Iets groots waar ze wat aan hebben

In plaats van heel veel kleine cadeautjes kan de Sint zijn centen ook opsparen voor een groot cadeau. Daar schakelt hij wellicht ook wat opa’s of oma’s voor in. Want kinderen hebben veel meer aan een nieuwe fiets of laptop, dan aan nieuwe spellen, knuffels en andere losse cadeautjes.

6. Iets waar de rest ook wat aan heeft

Tot slot denkt Sinterklaas ook graag aan de rest van het gezin. Hij geeft graag cadeautjes waar iedereen iets aan heeft. Zijn favoriete pakje bevat vaak een gezelschapsspelletje, zodat iedereen gezellig samen kan spelen. En van sommige spelen steken kinderen (en ouders) ook nog wat op. Bovendien is het een mooie timing met de donkere dagen en de kerstvakantie in aantocht.

Kies een leerzaam cadeau dat leuk is!

Bestel direct met korting
captain lock