You don't want your child to fall behind, do you? And you also don't want lower standard requirements that ultimately don't help your child. To avoid these problems, we have developed a special dyslexia version, so that your child is supported and guaranteed to achieve the same result as all other children. Children with dyslexia also learn touch typing in 20 weeks if they practice 20 minutes at a time 5 times a week and can therefore achieve at least X number of strokes per minute. And the best part is that they also have fun doing it.

For children with dyslexia, touch typing is a huge advantage. They can then use a laptop at home or in the classroom. With the advantage:

Hoi daar! Ik ben een fietskoerier in het dagelijks leven en een beginnende acteur in de avonduren, en dit is mijn site. Ik leef in Los Angeles, heb een leuke hond genaamd Jack en ik hou van piña coladas. (En overvallen worden door de regen.)

…of zoiets als dit:

De XYZ Doohickey Company is opgericht in 1971 en heeft sindsdien kwalitatieve doohickeys aan het publiek geleverd. Gevestigd in Gotham City, heeft XYZ meer dan 2000 mensen in dienst en doet allerlei fantastische dingen voor de community in Gotham.

Als nieuwe WordPress gebruiker kan je naar je dashboard gaan om deze pagina te verwijderen en nieuwe pagina’s toe te voegen voor je inhoud. Veel plezier!

  • The handwriting, often difficult to read, is no longer a stumbling block.
  • Typing can produce more text.
  • Fewer spelling mistakes by using spell check.
  • Higher self-confidence with text.
  • A diploma in Computer Typing like any other. No distinction is made on the diploma. Everyone can use the dyslexia version, even without a dyslexia statement.
This is a caption, this is optional

Scientifically researched

Dyslexie-specialisten hebben geholpen met het aanpassen van verschillende oefenvormen uit de reguliere cursus. Om de training voor een kind met dyslexie ook prettig te laten verlopen is er een dyslexievariant van TypeTopia.

Voor de oefeningen en toetsvragen wordt in deze versie een speciaal Dyslexie-lettertype gebruikt. Dyslectische lezers maken hiermee minder leesfouten dan wanneer ze een tekst in Arial lezen.

We regularly hear from parents that their dyslexic child has made enormous progress after going through the TypeTopia dyslexia version. It's great that it has now been scientifically proven that the course works.

Romer van Bavel, directeur TopiaTeam BV

What is different about the dyslexia version?

The special font Dyslexia

TypeTopia bevat als enige aanbieder het lettertype Dyslexie in haar online oefenvormen. Het nut van dit lettertype is wetenschappelijk aangetoond in onderzoeken van de Universiteit Twente en de Universiteit van Amsterdam. Dyslectische lezers maken hiermee minder leesfouten dan wanneer ze een tekst in Arial lezen. Er zijn ook andere lettertypes voor dyslexie, maar daarvan is het effect niet wetenschappelijk onderzocht.

Bij aanschaf van de dyslexieversie van TypeTopia krijgt u gratis een jaar lang het gebruiksrecht van dit lettertype. Teksten in bijvoorbeeld Word zijn daarin beter leesbaar.

Vergrote weergave van de letters

Doe de proefles met dyslexie instellingen

Wij hebben ook een proefles die met dyslexie instellingen gedaan kan worden. Dat is een andere dan die standaard op de website staat.

Eerst maakt u een gratis account aan. Dan wijzigt u de instellingen. Dan doet uw kind de tweede gratis proefles.

  1. Account aanmaken
  2. Instellingen wijzigen: Log in bij TypeTopia > Voornaam cursist (rechts bovenaan) > Mijn gegevens > Toegankelijkheid > aanvinken Verhoogde toegankelijkheid > Opslaan.
  3. Klik op de eerste tegel (gratis proefles 2).
Test 123

Touch typing

Leren typen met tien vingers is heel wat anders dan leren blindtypen.

Met blindtypen hoeft er niet meer nagedacht te worden waar de letters op het toetsenbord zitten. Net als een pianist, typt uw kind de tekst zonder naar de toetsen te kijken. En dat gaat super snel.

Touch typing

Leren typen met tien vingers is heel wat anders dan leren blindtypen.

Met blindtypen hoeft er niet meer nagedacht te worden waar de letters op het toetsenbord zitten. Net als een pianist, typt uw kind de tekst zonder naar de toetsen te kijken. En dat gaat super snel.