stap terug naar

Van typecursus naar online eindtoetstrainer

Je hebt vast wel eens de naam TopiaTrainer voorbij horen komen. Op dit moment zit je op de site van TypeTopia. En dan hebben we het ook nog wel eens over TopiaTrainer. Volg jij het nog? Om het je gemakkelijk te maken, leggen we in dit artikel haarfijn uit wat TopiaTeam, TypeTopia en TopiaTrainer nu precies zijn. Zo weet je voortaan precies hoe het zit en wat voor jouw kind(eren) mogelijk interessant is. En heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij onze servicedesk (bereikbaar op kantoortijden).

Ons uitdagende typecursus TypeTopia

Het begon allemaal met de typegame TypeTopia, ook wel de spannendste typecursus van het universum. Waar kinderen vroeger saaie typelessen moesten volgen, is dit dankzij onze typegame juist leuk en uitdagend.

Spannende games motiveren kinderen op speelse wijze om hun best te doen. Ze leren eerst alle letters van het toetsenbord en bouwen daarna hun snelheid op. Veel kinderen typen dankzij TypeTopia maar liefst twee of soms zelfs drie keer zo snel! Ons geheim? Een unieke en adaptieve lesomgeving, die de prestaties van kinderen scherp in de gaten houdt. Zo oefenen ze vaker met probleemletters, waardoor dit steeds gemakkelijker gaat. Ook onze Reflextraining en BlindBox dragen bij aan het succes van ons typespelletje. Meer weten? Bekijk dan onze site of speel eens een gratis proefles

TopiaTrainer: de online eindtoetstrainer

Veel ouders waren enthousiast over onze typegame. Ze waren soms zelfs teleurgesteld nadat hun kind het typediploma had behaald. Wat nu? Het was namelijk zo leuk! Bovendien wilden veel ouders dat hun kind ook lesstof voor school zou leren. Daarom ontwikkelden wij TopiaTrainer.

Dit is geen typespelletje, maar een online leeromgeving voor groep 5, 6, 7 en 8. We volgen hiervoor het curriculum van de school als het gaat om de vakken taal en rekenen. Ook hier worden de leukste en mooiste games afgewisseld met in totaal meer dan 10.000 toetsvragen, tips en uitlegvideo’s. Zo blijft het leuk om te doen. Bovendien is het een adaptief lessysteem: de vragen passen bij het niveau van het kind. En ze zijn iets moeilijker, zodat uw zoon of dochter echt uitgedaagd worden. Alle stof is gebaseerd op de einddoelen van de overheid en eindtoetsen CITO, IEP en Route 8. Zo weet je zeker dat jouw kind het juiste leert, en dat op de leukste manier mogelijk. Ervaar het zelf en doe de gratis proefles.

TopiaTeam
Met TopiaTeam bedoelen we de organisatie achter de typegame TypeTopia en TopiaTrainer. Dat zijn onder meer onderwijskundigen, game developers en de medewerkers van onze servicedesk. Zij komen uit binnen- en buitenland, en werken iedere dag opnieuw hard aan onze typegame en online eindtoetstrainer. Daar komt meer bij kijken dan je misschien zou denken. Zo moet jaarlijks gecheckt worden of het curriculum voor TopiaTrainer nog wel actueel is. En voor typespelletje TypeTopia zijn er inmiddels diverse updates, die passen bij de technische specificaties van de huidige computers en laptops.

Ons doel is om met serious gaming online leren leuk te maken. Online leerstof moet leuk en uitdagend zijn en zo de intrinsieke motivatie van een kind aanspreken. Gamend leren biedt hiervoor de oplossing. Zeker weten, gamend beter! Spreekt dit jou aan? Ga dan snel met je kind aan de slag met TypeTopia of TopiaTrainer.

TypeTopia & TopiaTrainer, de rest van je leven profijt!

Doe de gratis TypeTopia proefles
captain lock