stap terug naar

Uitbreiding van onze typecursus met nieuwe dyslexie features

Bij TypeTopia krijgen we regelmatig de vraag of onze typecursus voor dyslexie geschikt is. Daar kunnen we volmondig ‘ja’ op zeggen. Sterker nog, hier zijn we al meer dan tien jaar mee bezig. Zo werken we met een speciaal lettertype dat door Christan Boer – zelf dyslect – is ontwikkeld voor dyslecten. Onze features voor dyslecten hebben we nu uitgebreid met een aantal opties die naar wens aan- of uitgezet kunnen worden. Hierin zijn we uniek in Nederland. Onze directeur Romer van Bavel vertelt er graag meer over.

TypeTopia afgestemd op dyslecten

“Ik ben van mening dat kinderen met dyslexie ook goed en snel blind kunnen leren typen”, vertelt hij. “Soms hebben ze alleen wat extra tijd of kleine aanpassingen nodig. Dat is helemaal niet erg, maar moest technisch nog wel gerealiseerd worden. Dit is nu gebeurd en ik ben ontzettend blij met deze uitbreiding van onze features voor dyslecten. Zo wordt onze typecursus voor dyslexie nóg geschikter. Bijkomend voordeel is dat kinderen intensief bezig zijn met letters op een leuke manier, waardoor ze taal heel anders gaan beleven.”

Wat is er nu precies veranderd?

Dat is enkel te zien voor wie de typecursus als dyslexie versie heeft aangeschaft. Log in en klik op het tandwieltje rechts. Je ziet dan een menu, waarin ook ‘Verhoogde toegankelijkheid’ staat. Daarin staan vier opties, die naar eigen inzicht aan- of uitgezet kunnen worden. Kijk maar naar het screenshot hieronder:

Om welke dyslexie features gaat het precies?

  • Dyslexie lettertype: hiermee kunt u het speciale lettertype aan- of uitzetten. Ons advies? Lekker aan laten staan.
  • Dyslexievriendelijke oefeningen: waar mogelijk worden de oefeningen vergroot weergegeven. Of een kind krijgt meer tijd, zodat er minder tempodruk is. Het is belangrijk om eerst de toetsen blind aan te leren en daarna pas op snelheid te trainen.
  • Woorden uitspreken tijdens oefeningen: waar mogelijk worden de oefeningen uitgesproken. Dat helpt bij het lezen.
  • Achtergrond bevriezen tijdens oefeningen: drukke achtergronden kunnen dyslexie afleiden bij het oefenen. Daarom bevriezen we de achtergrond, zodat een kind zich kan concentreren op de oefening.
speciaal lettertype Christan Boer

Tip: pas de instellingen samen aan

Hoewel kinderen de instellingen in onze typecursus voor dyslexie zelf kunnen aanpassen, raden wij aan om dit samen te doen. Als ouder weet u dan precies hoe uw kind de oefeningen maakt. Bovendien kunt u dan regelmatig checken of alles nog goed gaat. Het is ook heel goed mogelijk om bijvoorbeeld te oefenen met het wel of niet bevriezen van de achtergrond. Zo ontdekt u samen wat voor uw kind het beste werkt.

dyslexie instellingen TypeTopia

We zijn benieuwd naar uw mening

Wij zijn heel nieuwsgierig naar wat u en uw zoon of dochter vinden van onze typecursus en de dyslexie features! Daarom zouden we het fijn vinden als u een bericht wilt achterlaten op onze Facebookpagina.

Of speel de gratis proefles

En kent u TypeTopia nog niet? Speel dan gratis een proefles. Lees op onze typecursus dyslexie pagina hoe u de proefles met dyslexie features kunt proberen. Twijfelt u er aan of een typecursus voor dyslexie iets voor uw kind is? Lees dan meer over de voordelen. Dyslexie-specialisten raden TypeTopia zelfs aan! En vergeet niet: we zijn de enige typecursus met dyslexie features, die ook nog eens naar eigen inzicht aan- en uitgezet kunnen worden!