stap terug naar

TypeTopia sponsort actie van de LINDA.foundation

Bron: LINDA.foundation

Een laptop met toegang tot internet is tegenwoordig onmisbaar voor een kind in het voortgezet onderwijs. Daarom schenkt de LINDA.foundation 700 laptops aan kinderen die in armoede leven. TypeTopia steunt deze actie door licenties uit te delen. Vandaag krijgt de eerste groep kinderen hun licentie voor onze online typecursus.

TYPETOPIA LEERT KINDEREN VAN HET PROJECT ‘DIGITALE VLEUGELS’ GRATIS TYPEN

Laptops en programma’s

Het schenken van de apparatuur valt onder het project ‘Digitale Vleugels’, mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en een aantal partners. Presentatrice Linda de Mol en kinderombudsman Margrite Kalverboer reikten de laptops uit. Daarop staan niet alleen alle programma’s die nodig zijn, ook krijgen ze een verzekering én garantie voor vier jaar. Verder staat die hele periode een helpdesk voor ze klaar.

Behoefte aan licenties

Toen de twee wisten dat ze naar Sint Maarten gingen en alle steun welkom was, onderzochten ze de mogelijkheden om te kunnen helpen. Romer zocht uit of er behoefte was aan licenties voor TypeTopia en TopiaTrainer. “Dat bleek een schot in de roos te zijn”, vertelt hij enthousiast. “De eerste school die we bezochten, de Sr. Regina Primary School, was direct geïnteresseerd. We legden de directrice uit waarvoor we kwamen en werden meteen naar de computerruimte gebracht. Gelukkig bleek de apparatuur krachtig genoeg om TypeTopia en TopiaTrainer te kunnen draaien. En omdat de Sr. Regina Primary School deel uitmaakt van een scholencombinatie van zeven katholieke scholen, gaan nu zo’n 700 kinderen aan de slag met TypeTopia en TopiaTrainer.”

“Geweldig initiatief”

Met deze laptop kunnen de kinderen nu ook digitaal meedoen op school. Om het optimale uit de laptop te halen, is het van belang dat ze goed blind leren typen. Daarom benaderde de LINDA.foundation TypeTopia. Directeur Romer van Bavel hoefde niet lang na te denken: “Wat een geweldig initiatief, daar doen we graag aan mee! Het snel leren typen, levert de kinderen een vaardigheid op waar ze hun hele leven profijt van hebben!”

Lees ook het artikel op Linda nieuws. Nieuwsgierig geworden naar TypeTopia? Probeer dan de gratis proefles samen met uw kind.

Onze beoordelingen op Trustpilot

Bekijk wat TypeTopia voor jouw organisatie kan betekenen.

Ga naar de scholenpagina
captain lock