stap terug naar

TopiaTeam steunt de kinderen op Sint Maarten

SXM Strong, u hebt er misschien wel van gehoord. Dit initiatief moet Sint Maarten na orkaan Irma weer op de kaart zetten. Onze directieleden Carin en Romer waren onlangs op het eiland, waar de wederopbouw inmiddels in volle gang is. Ook zij hebben namens TypeTopia en TopiaTrainer hun steentje bijgedragen. Wat ze precies hebben gedaan? Dat lees je in dit blog!

TopiaTeam steunt de kinderen op Sint Maarten

Waarom Sint Maarten?

Eerst nog even terug. Wat deden Carin en Romer precies in Sint Maarten? Samen met twee bevriende koppels brachten zij twee jachten van Curaçao naar Sint Maarten, zodat de vaartuigen daar konden overwinteren. Carin: “Het was verbijsterend om te zien hoe het eiland erbij ligt. Hele wijken zijn verwoest, op veel plekken is er nog geen stroom en water. We kwamen huurders tegen van horecagelegenheden die niet weten hoe hun toekomst eruitziet. De eigenaar van het pand wacht op de overheid. Dus er gebeurt niets, want de huurder gaat het pand niet voor eigen geld en risico opknappen. Het toerisme moet zo snel mogelijk weer op gang komen, dat is de belangrijkste bron van inkomsten. Er is gigantisch veel werk te doen, maar de daadkracht en de wil is er. Dat is heel mooi om te zien.”

Behoefte aan licenties?

Toen de twee wisten dat ze naar Sint Maarten gingen en alle steun welkom was, onderzochten ze de mogelijkheden om te kunnen helpen. Romer zocht uit of er behoefte was aan licenties voor TypeTopia en TopiaTrainer. “Dat bleek een schot in de roos te zijn”, vertelt hij enthousiast. “De eerste school die we bezochten, de Sr. Regina Primary School, was direct geïnteresseerd. We legden de directrice uit waarvoor we kwamen en werden meteen naar de computerruimte gebracht. Gelukkig bleek de apparatuur krachtig genoeg om TypeTopia en TopiaTrainer te kunnen draaien. En omdat de Sr. Regina Primary School deel uitmaakt van een scholencombinatie van zeven katholieke scholen, gaan nu zo’n 700 kinderen aan de slag met TypeTopia en TopiaTrainer.”

Hartelijke ontvangst en interesse

Carin vertelt verder: “Daarnaast hebben we scholen bezocht in Philipsburg. Ook hier was de ontvangst meer dan welkom. Hier gaan honderden kinderen gebruikmaken van de online software van TopiaTeam.” Overal was de ontvangst bijzonder hartelijk. Eén school blijft Romer in het bijzonder bij: “Dat was de Oranje School in Philipsburg. De secretaresse was super enthousiast toen ze de proeflessen van TypeTopia deed. Dat was zo leuk om te zien! Kijk maar naar dit filmpje.”

Steentje bijdragen zo

Romer en Carin zijn ook bij de internationale school Learning Unlimited Prepatory School geweest. Hier zullen de leerlingen de Engelstalige versie van TopiaTrainer gaan gebruiken. “We schatten in dat we in bij elkaar zo’n 2000 kinderen in het eerste jaar blij kunnen maken met onze online platformen. Ook al is er niet overal nog stroom, op school kunnen ze er in en buiten de lessen om mee aan de slag. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren willen we deze scholen blijven ondersteunen om zo ons steentje bij te dragen aan SXM Strong. Zo helpen we het eiland om hier weer bovenop te komen. Voor ons was het een bijzonder (zeil)avontuur, hopelijk zijn de licenties voor de kinderen het begin van een mooi avontuur!”

Ben je nieuwsgierig naar wat we de kinderen van Sint Maarten hebben gegeven? Probeer dan zelf de gratis proefles van onze online typecursus TypeTopia. Aan de hand van spannende avonturen en uitdagende games leren kinderen foutloos en blind typen. Met TopiaTrainer oefenen ze de lesstof uit het curriculum. Dat doen ze met de leukste spelletjes en adaptieve opdrachten, zodat ze altijd op hun eigen niveau werken. Maak een proefaccount aan en probeer TopiaTrainer gratis uit!

Onze beoordelingen op Trustpilot

Kijk wat TypeTopia voor jouw school kan betekenen.

Ga naar de scholenpagina
captain lock