stap terug naar

Hoera, Balian (7) heeft zijn typediploma op zak!

Hij verdubbelde zijn typesnelheid en haalt maar liefst 146 aanslagen per minuut met een 9 voor netheid. Nu zien we dat wel vaker bij TypeTopia, maar niet bij een 7-jarige. Wat een knappe prestatie van Balian uit Enschede! Dankzij TypeTopia leerde hij net zo snel typen als zijn ouders. Samen met zijn moeder Maureen deed hij na school steeds een opdracht. “Het was echt momentje van ons allebei”, vertelt Maureen.

Balian (7) heeft zijn typediploma op zak!

Typen fascineerde

Balian is enorm leergierig: op zijn derde kende hij het alfabet al, op zijn vierde leerde hij zichzelf lezen en in groep drie had hij direct al het hoogste leesniveau. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus: typen. Zijn ouders runnen internetbedrijf BookingExperts, een reserveringssysteem voor vakantieparken en hotels. Hun snelle getik op de toetsen fascineerde hun zoontje enorm. “Toen hij voor zijn verjaardag graag een laptop wilde, vond ik dat hij er ook iets mee moest doen. We zochten naar een typecursus, zodat hij eindelijk net als wij kon leren typen.” Ze kwamen uit bij een andere typecursus, maar Maureen merkte dat haar zoontje juist zenuwachtig werd van het programma. “Al die geluidjes en onderdelen die steeds sneller moesten, dat was niets voor Balian.”

Meteorenstorm het leukst

Via Facebook volgde ze TypeTopia al een tijdje. “Het concept en verhaal spraken me aan, dus maakten we samen de proefles. Het was veel rustiger qua opzet en kleuren. Dit is meer op het tempo van het kind gericht, waardoor het ook leuk blijft.” Balian is meteen verkocht: “Al vond ik het eerst wel spannend. Ik dacht: kan ik dit wel? Maar toen kreeg ik het door. Ik vond het echt een hele leuke typecursus, vooral als ik het goed deed en spelletjes kon spelen. De meteorenstom vond ik het leukste, dan moet je op tijd de juiste letter aanslaan.”

Goede opbouw

Zijn moeder is ook enthousiast over de opbouw. “20 weken lang hebben we bijna na iedere schooldag een dagopdracht gedaan. Dat was precies genoeg voor 20 minuten. Ook was er voldoende afwisseling tussen basisoefeningen, ritme-oefeningen en spelletjes. Dat deden we met z’n tweetjes, even ervoor zitten en quality time samen. Hij vond het enorm leuk en wilde vaak nóg een dagopdacht doen. Daarin moest ik hem echt afremmen. Hij moet het wel echt leuk blijven vinden; het hoeft geen verplichting te worden.”

Kleinere handen

Onze directeur Romer is ook onwijs trots: “Wat goed dat Balian dit gehaald heeft! Normaal zijn onze leerlingen wat ouder, dan passen hun handen beter op het toetsenbord. Balian loste dat zelf op door zijn hand meer op te tillen. Hij vond de buitenste tekens lastig, zoals de punt, komma en letter ‘q’. Maar zodra hij ouder wordt, gaat dat vanzelf gemakkelijker. Ga zo door, dan word je vanzelf nog sneller!” Om zijn typevaardigheid te onderhouden, typt Balian af en toe wat teksten uit voor zijn ouders. Hij blijft leergierig. Maureen: “We zijn alweer bezig met de volgende cursus, dit keer wil hij graag Engels leren!”

Balian (7) heeft zijn typediploma op zak!

Maureen en Balian deden samen de proefles voor TypeTopia en raakten daarna helemaal enthousiast. Speel ook samen met uw kind onze gratis proefles en ontdek wat er zo leuk is aan TypeTopia. Maureen en Balian raden je het van harte aan. Veel type- en speelplezier!

Onze beoordelingen op Trustpilot