zurück zum Blog

5 tips om de leukste leraar in het zonnetje te zetten

5 oktober is niet zomaar een dag. Het is dan overal ter wereld de Dag van de Leraar! Leraren verdienen net een beetje meer aandacht dan anders. Ze zorgen niet alleen voor jouw kind(eren), maar brengen ze ook allerlei belangrijke dingen bij waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En daar mogen we ze best wel eens voor bedanken, toch? Wil jij die lieve juf of meester goed verrassen? Lees dan snel verder.

5 tips leraar in het zonnetje te zetten

1. Schrijf samen een gedicht

Het is weliswaar nog geen Sinterklaas, maar je kunt best vast een opwarmertje gebruiken. Schrijf samen met je kind een aantal punten op die je in het gedicht wilt verwerken. Noem bijvoorbeeld dat de juf zo goed luistert, of dat de meester zo goed kan voetballen. Een grapje erin verwerken is natuurlijk ook leuk. Zodra je weet wat je wilt gaan schrijven, kun je gaan rijmen (eventueel met rijmwoordenboek). Begin hier op tijd mee, zodat je het gedicht een paar dagen later nog kunt nalezen.

2. Ook een bedankje gaat door de maag

Met iets lekkers te eten of te drinken scoor je altijd, helemaal als je het zelf hebt gemaakt! En je kunt het net zo moeilijk of gemakkelijk maken als je zelf wilt. Met een lekker sapje geef je de leraar wat extra energie. Of wat te denken van een zelfgemaakte cake, taart of appelflappen? Wil je liever voor iets gezonders gaan, dan is een lekkere (fruit)salade ook leuk. Check vooraf nog even wat de juf/meester graag eet en waar hij/zij allergisch voor is.

3. Knutselen

Hiermee kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Van een mooie kleurplaat of eigengemaakte kaart met lieve boodschap tot persoonlijke theezakjes of andere leuke ideeën op Pinterest. Kijk hierbij ook goed naar de talenten van je kind. Is hij of zij niet zo creatief, dan zul je veel meer moeten helpen. Of kies dan voor een andere tip.

4. Favoriete nummer/artiest spelen

Deze tip is niet voor iedereen weggelegd, want je moet er wel enig muzikaal talent voor hebben. Probeer erachter te komen wat het favoriete nummer van de leraar is, of welke artiest hij/zij goed vindt. Met behulp van internet kun je samen met je kind achterhalen hoe je het nummer speelt. Dit kun je vooraf goed oefenen en op de dag zelf live spelen in de klas. Is dat toch te spannend? Dan kun je het opnemen, op YouTube zetten en de link doorsturen.

5. Koop iets leuks

Heb je geen tijd? Weinig inspiratie? Ben je niet zo creatief? Dan is het ook prima om een kleinigheidje te kopen voor de juf of meester. Het gaat erom dat je eraan denkt en de leraar laat weten dat je zijn of haar werk waardeert. Koop eens lekkere fles wijn of bier en maak eventueel een persoonlijk etiket. Of geef iets waar de leraar dol op is: zijn dat gevulde koeken, dan zet je dat natuurlijk op je boodschappenlijst.

Unsere Bewertungen auf Trustpilot

Geef je leraar een goed cadeau: maak je werk leesbaar voor je leraar met TypeTopia

Doe de gratis proefles
captain lock